Raportti: Avauserän sukellus tuotti JYPille viidennen peräkkäisen tappion

JYP halusi maksaa kalavelat viime viikkoisen kärppätappion jälkeen ja palata voittojen tielle neljän peräkkäisen tappion jälkeen.

Suunnitelma sai huonoimman mahdollisen alun, kun Kärpät johti avauserässä jo 5–2. JYP kiri viimeisen 40-minuuttisen ajan, mutta tulos jäi laihaksi. Lopulta lukemat kirjattiin 3–6.

– Häviäminen syö miestä. Jos tietäisi syyn tuohon alkuun, varmaan olisi jotain muutettu, Robert Rooba tiuskii.

– Olen huolissani tuosta kärjestä. Nämä jotka vaativat paljon, eivät sitten ansainneet mitään. Mitään ei tuotu kentälle. Olen huolissani joukkueesta. Yksi esine tulee mieleen, sen nimi on peili, sinne kannattaa varmaan katsoa, Mikko Heiskanen harmittelee.

JYPin maaleista vastasivat Teemu Eronen, Reid Gardiner ja Juuso Puustinen.

Hopeareunus ottelussa oli Topias Leinosen huippuotteet pitkän tauon jälkeen. Leinonen vaihdettiin maalille Kärppien avauserän maali-iloittelun jälkeen ja hän torjui 15 kertaa.

– Hän tuli tiukkaan paikkaan sisään ja pelasi hyvin, Heiskanen kehaisee.

Kärpät näytti marssivan selvään voittoon

Kärpät antoi JYPille šokkihoitoa heti ensimimuuteilla. Paremmin kamppailleet ja tiiviisti puolustaneet oululaisvieraat iskivät avauskympille jo kolme maalia.

Heti erän puolivälin jälkeen JYP onnistui iskemään kahdesti, mutta molempia osumia seurasi Kärppien nopea kuitti. JYPin maaleista vastasivat Teemu Eronen ja Reid Gardiner, Kärppien tehomies oli tehot 2+2 kirjannut Ville Koivunen.

– Yritimme luoda uskoa rauhallisuuden kautta. Tässä on huudettu ja vaikka miten menty, mutta nyt otimme rauhassa, Heiskanen kertaa ensimmäistä erätaukoa.

Toiseen erään voimasuhteet näyttivät kääntyneen päälaelleen, kun Kärpät antoi aloitteet JYPille ja isännät puskivat päälle vailla mitään hävittävää.

Paineistus tuotti myös tulosta, kun Juuso Puustinen onnistui ohjaamaan 3-5-osuman maalinedustalta. Samaan aikaan Leinonen otti muutaman huipputorjunnan, joten kotijoukkue lähti päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemassa.

JYP jatkoi sinnikästä paineistamista vielä päätöserässäkin, mutta tulos jäi piippuun. Isännät loivat muutaman huippupaikan, mutta kudit jäivät uhrautuvasti puolustaneeseen kärppälaumaan.

– Ilmeen muuttuminen oli ainoa positiivinen asia tämän päivän pelissä, Rooba sanoo.

– Pelasimme 40 minuuttia hyvin, paikkoja olisi ollut enempiinkin maaleihin. Tulos oli mitä oli, mutta pienemmän roolin pelaajat kantoivat kortensa kekoon, Heiskanen kehuu.

Lopussa kavennusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta loppulukemat sinetöityivät Kärppien tyhjään maaliin tehdyllä osumalla.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina. Silloin vastassa on KalPa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen