Raportti: HIFK jätti taistelevan hurrikaaniryhmän nollille

Kun on vaikeaa, ei ole helppoa. Tulos oli viikon odotuksen jälkeen jälleen karu, kun HIFK haki pisteet Jyväskylästä lukemin 3–0.

JYP loi tukun loistavia maalipaikkoja, mutta oman hyökkäyspelin tukkoisuus sekä Roope Taposen loisto-otteet 38 torjunnalla sinetöivät vieraiden voiton.

– Peli kyllä riittää tällä hetkellä, mutta tulosta ei tule. Ei voi kuin jatkaa taistelua, Mikko Heiskanen summaa.

Monien hallissa olleiden kulmakarvat nousivat päätöserässä, kun Sami Nikun ilta tuli ennenaikaiseen päätökseen. Niku poistui päätyovista ottelun päätöserässä.

– Päätimme mennä pelanneella kokoonpanolla ottelun loppuun saakka, Heiskanen kuvailee.

Tappio oli JYPille kahdeksas peräkkäinen.

Tunnusteleva alku

Ottelu alkoi juhlaseremonioilla, kun marraskuussa JYPin Hall of Fameen nimetty Klaus Sohlberg kukitettiin.

Ottelun avauserä oli tunnustelevaa kiekkoa. Peli oli välillä kuin shakkiottelu, kun JYP teki hitaita lähtöjään ja HIFK tukki keskialuetta.

JYP ei ole tänä vuonna tehnyt kertaakaan ottelun avausmaalia. Tällä kertaa siihen aukesi loistopaikka Robert Rooballe, mutta Rooba ei saanut kiekkoa puolityhjään maaliin.

Erän lopulla HIFK teki johto-osuman, kun Julius Nättinen ohjasi kiekon Veini Vehviläisen selän taakse.

Toinen erä oli tasaista kiekkoa, jossa mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. JYPin vahvoina hetkinä HIFK puolusti omaa aluettaan erinomaisesti ja blokkasi laukauksia uhrautuvaisesti.

Toisen erän jälkimmäinen kymppi oli hurrikaanipaidoille selkärankaa naksauttava. Ensin Joonas Rask hyödynsi Nikun pahan virheen ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Kristian Vesalainen vastasi 3–0-osumasta.

– Toinen erä oli meille suvantovaihetta, Heiskanen kuvailee.

Päätöserä tarjosi JYPille eniten maalipaikkoja. Myös ylivoimaa aukesi roppakaupalla, mutta kiekko ei mennyt millään maaliin. Ylivoimalla kokeiltiin myös jo uusia kuvioita siirtämällä Jerry Turkulainen maskimieheksi, mutta sekään ei tuottanut tulosta.

– Kolmannessa erässä hallinta oli jälleen meillä. Kiekko ei vain mennyt sisään, Heiskanen harmittelee.

JYP hakee tappioputkelleen katkoa seuraavan kerran huomenna lauantaina, kun bussi suuntaa Mikkeliin Jukurien vieraaksi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen