Raportti: Jukurien ylivoima ryöpytti JYPiä

Mikko Heiskasen johtaman valmennusryhmän taival JYPin peräsimessä alkoi joulun alla Mikkelistä, kun Jukurit oli parempi luvuin 4–0. Tänään JYPille aukesi mahdollisuus revanssiin, mutta mikkeliläisryhmä oli edelleen liian vahva vastustaja.

Illan ratkaisevaksi tekijäksi muodostui erikoistilannepelaaminen, kun Jukurit iski illan aikana viisi ylivoimamaalia JYPin jäädessä nollaan. Lopulta JYP taipui Jukureille kolmannen kerran tällä kaudella luvuin 6–0.

– Erikoistilanteet tämän pelin ratkaisivat, kaveri oli tehokas ja me paskoja. Kaikki mahdollinen epäonni tuntuu olevan meitä vastaan, ei voi kuin tyhjentää mielen tästä tappiosta ja lähteä ensi viikkoon, Jerry Turkulainen sanoo.

Viikon harjoitustauko ei tuonut muutosta tuloskurssiin, vaan viikonlopun kaksi tappiota kasvattivat tappioputken mitaksi yhdeksän ottelua. JYP jäi molemmissa otteluissa myös maaleitta.

– Meidän pitää mennä päivä kerrallaan ja oppia. Isosti olemme opin tiellä, ei pysty menemään yhtään eteenpäin, vaan olemaan hetkessä kiinni vieläkin paremmin. Homman kääntäminen lähtee meistä johtavista pelaajista. Tarvitsemme esiinnousuja jokaiselta, jotta laiva lähtee kääntymään oikeaan suuntaan, Turkulainen sanoo.

Huuhtanen Jukurit 2maali

Jälleen nopeasti takamatkalle

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa merkeissä. JYPille aukeni mahdollisuus siirtyä johtoon ylivoimalla erän puolivälin jälkeen, mutta Reid Gardinerin tulisista laukauksista huolimatta jukurimaali pysyi koskemattomana.

Heti perään Jukurit sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla, ja kun itse ei tee, kaveri tekee. Pekka Jormakan osumaa tutkittiin vielä videolta, mutta epäonnistunut haasto tuotti vain toisen alivoiman heti perään. Sen aikana Niko Huuhtanen pääsi viemään mikkeliläiset jo kahden maalin karkumatkalle.

JYP tuli toiseen erään sisuuntuneemmalla peli-ilmeellä. Kaikki paitsi Jere Lassilan johtama ketju laitettiin uuteen uskoon ja vieraat pystyivätkin myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä toisensa perään. Maalinteko oli edelleen tervanjuontia, vaikka paikkoja syntyi myös vain senttien päähän Markus Ruusun vartioimasta maalista.

Hyvä tekeminen ei kääntynyt tulokseksi, vaan päätöserään lähdettiin 2–0-tilanteessa.

Päätöserässä lukemat repsahtivat rumiksi. JYP otti erässä neljä rangaistusta, joiden aikana Jukurit iski kolmesti. 6-0-osuma Oliver Larsenin lavasta oli illan ainoa ei-ylivoimamaali, mutta sekin syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Päätöserän maali-iloittelussa Jormakka ja Huuhtanen kirjasivat illan toiset maalinsa, kun taas Larsenin lisäksi myös Ondrej Kovarcik sai nimensä maalintekijälistalle.

Paikan päällä oli jälleen runsaslukuinen JYP-kannatus. Turkulainen halusi lähtee kiitoksensa myös heille.

– Heilläkään ei varmasti ole helppoa seurata tätä myllerrystä ja tappioputkea. Me tarvitsemme heitä myös jatkossa isosti.

Ensi viikolla JYPillä on edessään kolme ottelua. Bussi kuljettaa hurrikaanipaidat keskiviikkona Tampereelle, torstaina Kouvolaan ja lauantaina SaiPa tulee vieraaksi Jyväskylään.

JYP faneja

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Mikko Kankainen/Liiga