Raportti: JYP palasi upeasti voittojen tielle – juhlakalu Eronen sankarina!

JYP päätti yhdeksän pelin tappioputkensa komeasti keskiviikkona, kun sarjakakkonen Tappara kaatui vieraskentällä huiman taistelun jälkeen maalein 2-1. Täydet kolme pistettä Tampereelta oli iso helpotus, mutta myös ansaittu kovan työn tulos.

JYPille voitto oli vuoden ensimmäinen ja toi huiman piristysruiskeen vaikean jakson jälkeen. Kaksi edellistä peliä hurrikaanijoukkue oli tahkonnut ilman maaleja, mutta keskiviikkona kaksi osumaa riitti voittoon tiukan puolustuspelin ja Veini Vehviläisen tärkeiden torjuntojen avittamana. Vehviläinen koppasi pelissä komeat 27 torjuntaa.

– Vähän se oli samanlaista vuoristorataa, mitä se on ollut koko kauden. Pelasimme kuitenkin suhteellisen hyvin ja helppoja virheitä tuli vähemmän, vaikka sattui niitä ihan itsellekin muutamia. Pystyimme pitämään vastustajan yhdessä maalissa, mikä on aina olennaista, jos haluaa voittaa, kapteeni Teemu Eronen kuvaili.

– Veini oli tosi hyvä maalilla tänään. Olimme välillä myös onnekkaita.

JYP loi heti avauserässä painetta Tapparan päätyyn, mutta avauserän ainoasta osumasta vastasi kotijoukkueen Kristian Tanus. Toisessa erässä C.J. Smith kuitenkin laittoi pelin tasoihin Braden Christofferin ja Anttoni Hongan esityöstä.

Päätöserään luisteli päättäväinen JYP, joka janosi voittoa. Voitto-osuman iski Eronen ajassa 57.23. Maali tuli upeaan paikkaan, sillä ottelu oli Eroselle 500:s jääkiekkoliigan runkosarjassa.

– Jerry (Turkulainen) tuli kiekon kanssa kohti viivaa, ja näin, että nyt on paikka nousta itse. Jerry pisti hienon syötön minulle. Näin, että vasen puoli on auki ja onneksi tällä kertaa meni sisään, Eronen summasi huipputärkeän maalinsa.

– Maistuu tosi hyvältä. Vielä olemme toki kaukana niistä tavoitteista, joita olemme itsellemme asettaneet, mutta tämä on kuitenkin askel oikeaan suuntaan. Tuollainen määrä pelejä itsellä lämmittää mieltä ja kertoo, että on tehnyt jotain oikein, kun voinut terveenä tällä tasolla pelata jo pitkään.

”Takuuvarmasti energiaa vapautuu”

Voittokantaan paluu tuo lisää virtaa tekemiseen ja antaa uskoa tulevaan, sillä onhan jäljellä vielä reilut 20 peliä runkosarjasta.

– Kieltämättä tuntuu erityisen hyvältä voittaa. Varmasti tunne on parempi kuin normaalisti, kun pelin voittaa. On tätä jo metsästetty, mutta nyt ei enää tarvitse. Vaikea sanoa, miten paljon tämä helpottaa, mutta energiaa vapautuu ja itseluottamus nousee, Eronen hehkutti.

– Uskon, että seuraavaa voittoa ei tarvitse yhdeksää peliä hakea. Ihmisiä tässä kuitenkin kaikki ollaan, joten onhan tämä piinannut. Nyt saimme tämän asian pois päiväjärjestyksestä, mutta arkinen työnteko jatkuu. Paljon meillä on vielä petrattavaa.

Vaikka viime viikot ovat koetelleet hurrikaanipaitoja, nosti Eronen esiin hyvän joukkuehengen, joka on kantanut läpi vaikeiden aikojen.

– Harjoituksissa on ollut tällä viikolla erinomainen meininki ja kopissa hieno henki. Tietenkin jokainen ymmärtää, kun on kaikennäköistä, niin siinä on välillä itkun ja naurun sekamelskaa. Onneksi meillä on hyvä huumori ollut koko ajan, eikä pienet sekoilut ole siihen vaikuttaneet, Eronen totesi.

JYPin vierasturnee jatkuu heti torstaina Kouvolassa KooKoon vieraana. Viikon viimeinen ottelu on edessä lauantaina, kun SaiPa saapuu Keski-Suomeen.