Raportti: JYPin kiri syttyi liian myöhään

JYP lähti keskiviikkona jahtaamaan Kuopiosta neljättä peräkkäistä pisteellistä ottelua KalPan kustannuksella. Lähtökohdat olivat muutenkin hyvät, sillä kauden kaksi aiempaa Kuopion-vierailua olivat päättyneet hurrikaanipaitojen juhliin.

Ratkaisun tuoksua oli ilmassa kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun KalPa karkasi 3–0-johtoon. Jere Lassilan kaksi osumaa tekivät kuitenkin lopusta vielä jännittävän, mutta rinnalle JYP ei onnistunut kirimään.

– Pienestä oli kiinni tänään. Maalin peli oli, olisi pitänyt päästä tulostaululle vähän aiemmin. Toki aina pitää pelit pelata loppuun, joku pomppu sieltä olisi voinut tulla, Veini Vehviläinen summaa.

Vauhdikas alku

Ottelun avauserä eteni vauhdikkaissa merkeissä ja molemmilla oli omat vahvat jaksonsa. KalPa sai avauskympille kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta viime aikojen tuskaisuus hyökkäyspelissä heijastui näihin yrityksiin, joten JYP selvisi alivoimista kohtalaisen helpolla.

Jälkimmäinen kymppi oli JYPin hallintaa. Rohkeus kiekolliseen pelaamiseen alkoi löytyä, mitä kautta myös oma hyökkäyspeli aukeni paremmin. Juha Jatkolan maalille rakentui myös muutama laadukas paikka, mutta tolppaa lähemmäksi maalia ei päästy.

JYPin illan ensimmäinen ylivoima tuli heti toisen erän alkuun, mutta vaaranpaikat KalPa-maalilta jäivät puuttumaan.

Heti tähän perään Vehviläiselle osui musta hetki, kun hänen avaussyöttönsä lähti suoraan KalPa-pelaajalle, minkä jälkeen Juuso Mäenpäällä oli helppo työ viimeistellä ottelun avausosuma.

– Yritin saada kiekon väljemmille vesille, mutta kaveri saikin otettua alas. Ei voi kuin mennä eteenpäin, mieluummin jäisi toki tekemättä. Virheetkin silti kuuluvat hommaan, Vehviläinen analysoi.

Tästä kuopiolaisten tekeminen vapautui, ja alle kaksi minuuttia myöhemmin Matyas Kantner latasi isännät 2–0-johtoon.

KalPalle aukeni loppuerän aikana parikin laadukasta paikkaa lisäosumiin, mutta niitä ei nähty. Kuopiolaisten voimakkaat ajot maalille herättivät tunteita niin JYPin puolustajissa kuin maalivahdissa itsessään.

– Sai tehdä vähän järjestysmiehenkin hommia, kun ei pilli soinut, vaikka kynsille hakattiin.

Braden Christoffer #63, JYP

JYP otti kuitenkin erän loppuun vielä yhden rangaistuksen, josta jäi yli puolitoista minuuttia vielä päätöserän alkuun. JYP onnistui selvittämään vielä tuon, muttei juuri ennen erän puoltaväliä tullutta kaksiminuuttista. KalPan illan toisesta ylivoimaosumasta vastasi Kasper Simontaival.

Viimeisellä kympillä JYP sai painetta aikaiseksi, ja tulostakin syntyi. Ensin Jere Lassila onnistui ylivoimalla tuomaan vieraat kahden maalin päähän ja pari minuuttia ennen loppua sama mies lusikoi irtokarat verkon perukoille.

Kolmatta osumaa ei raivokkaasta painostuksesta huolimatta kuitenkaan syntynyt, joten JYP taipui lukemin 3-2.

Seuraava ottelu on edessä lauantaina, jolloin TPS tulee kylään LähiTapiola Areenalle. TPS on keskiviikon otteluiden jälkeen juuri hurrikaanipaitojen jahtaamalla kymmenennellä sijalla.

– Mahtavaa aikaa, kun jokainen peli on tärkeä. Pitää koittaa lyödä parasta pöytään ja tehdä hommia. Mikään ei tule ilmaiseksi, mutta hienoa, kun ei tarvitse pelata merkityksettömiä pelejä, Vehviläinen päättää.

Jerry Turkulainen #32, JYP

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Atte Rissanen/Liiga