Raportti: KalPa ryösti pisteet rumin lukemin

JYP halusi suorittaa kasvojenpesun rakkaan vihollisensa KalPan kustannuksella perjantaina LähiTapiola Areenalla.

JYP oli voittanut kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista, mutta lumipallo lähti heti alussa vyörymään väärään suuntaan. KalPa karkasi nopeasti johtoasemaan, eikä JYP päässyt missään vaiheessa täysillä voittokamppailuun.

Lopulta lukemat kirjattiin KalPan eduksi 5–1.

– Loimme maalipaikkoja ja kenttäpeli oli tasapainossa, mutta lukemat olivat karut. Ehkä ansaitsemme tämän, toivottavasti onni kuitenkin kääntyy, Mikko Heiskanen summaa Juha-Pekka Haatajan debyyttiä JYP-aitiossa.

Ottelu oli Teemu Erosen ensimmäinen kapteenina Robert Rooban luovuttua natsoistaan.

– On kunnia-asia olla kapteeni. Ikävä puoli on se, että on mennyt niin huonosti, että piti tehdä tällaisia muutoksia, Eronen aloittaa.

– Emme pelanneet huonosti, mutta tulos on karmea. Meidän pitää vain uskoa, palasia pelaamisessa on ja vaikka välillä tuntuisi, ettei ole, niitä on.

Viestintää oli myös kannattajien suuntaan, jotka suorittivat tänään ulosmarssin ennen paluuta ottelun päätöserään.

– Iso kiitos kannattajille, heistä tämä ei jää koskaan kiinni. Me olemme heille velkaa, ja nyt meidän pitää maksaa sitä heille takaisin, Heiskanen sanoo.

– Ymmärrän kannattajien reaktion, tämä on vaikea tilanne. He kyllä tulevat tänne ja jäävät, kun näkevät meidät oikealla tiellä. Me teemme töitä sinne päästäksemme, emmekä luovuta, Eronen sanailee.

Nopeat takaiskut

KalPa teki Kärppien tapaan nopeita maaleja. Tällä kertaa JYP jäi avauskympillä kahden maalin takaa-ajomatkalle ensimmäisen kympin aikana, kun Matyas Kantner ja Juuso Mäenpää onnistuivat ohittamaan Veini Vehviläisen.

– Maalit olivat tänäänkin halpoja, sitä meidän pitää jumpata, Eronen toteaa.

Toisessa erässä peli aaltoili runsaasti päästä päähän, ja ajoittain tuntui, ettei peli ole sen suuremmin kumminkaan joukkueen kontrollissa.

Vauhdikas peli toi mukanaan myös epäonnisia tilanteita, kun Aaro Vidgren sai ulosajon törmäyksestään Jaakko Rissaseen. Tuon ylivoiman aikana KalPa karkasi 3–0-johtoon Oliver Kapasen osumalla.

JYP kipusi toisen erän jälkimmäisellä kympillä mukaan. Jarkko Malisen johtama ykkösketju oli hyökkäyspäässä alati vaarallinen ja onnistui luomaan kavennusosuman sentterin itse osuttua maalirautojen väliin. Vielä erän loppuhetkille ketju loi toisenkin laatupaikan, mutta Juha Jatkolan loistopelastus esti eron kapenemisen.

JYP näytti tulevan päätöserään täynnä sisua, mutta innokas hyökkäyspelaaminen avasi kuopiolaisille ylivoimahyökkäyksen, jonka päätteeksi Aleksi Klemetti vei vieraat kolmen maalin karkumatkalle.

– Hallissa oli tunnelmaa ja saimme hyvän vaiheen päälle, mutta tuo osuma paketoi pelin, Eronen kiteyttää.

Ottelun loppu oli loppusummerin odottelua. Maaleja nähtiin vielä yksi kappale, kun Kapanen tälläsi illan toisen osumansa.

JYPin seuraava ottelu on heti huomenna lauantaina, kun matka käy Ilveksen vieraaksi. Kapteenin teesit huomiseen ja loppukauteen olivat selvät.

– Tässä on ollut isoja tunteita monilla. Se pitää onnistua nyt kanavoimaan pelaamiseen, Eronen sanoo.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen