Raportti: Kotipeikko on historiaa!

Karistele kotipeikko. JYPin lauantai-illan tehtävä oli yksiselitteinen, ja siinä se onnistui. Taisteluilme oli huipussaan, kun Liigan kuumin joukkue Pelicans kaatui LähiTapiola Areenalla lukemin 2–1. Kotiotteluiden tappioputki oli venynyt kuuden pelin mittaiseksi. Edellinen kolmen pisteen kotivoitto oli puolestaan hieman yli kahden kuukauden takaa 100-vuotisjuhlaottelusta.

Taisteltavaa illassa riitti, mistä kertoo jo viisi selvitettyä alivoimaa sekä Veini Vehviläisen 26 torjuntaa.

– Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Perjantain peli vapautti meitä, vaikka puolustimme huonosti Vaasassa. Vaikeaa on ollut kotona, nyt tuli peikot karisteltua, päävalmentaja Mikko Heiskanen tuumaa.

– Näitä taisteluvoittoja joukkue tarvitsee. Nämä tuovat joukkuetta yhteen ja taistelua koppiin. Painotimme, että kukaan muu ei tee työtä meidän puolestamme, vaan meidän pitää tehdä se. Toivottavasti tänään kaivettiin se intiaani pois tuolta jään alta, Aaro Vidgren laskettelee.

Erikoistilannepelaamista voikin sanoa illan ratkaisukohdaksi hyvällä syyllä, sillä JYP iski molemmat maalinsa ylivoimalla. Maalien tekijöinä olivat Reid Gardiner ja Jarkko Malinen.

Kymmenes sija on voiton myötä kolmen pisteen päässä.

Hyvä alku

Avauerässä hurrikaanipaidoilta nähtiin solidi 20-minuuttinen. Isännät eivät jääneet pitkiin puolustuspään pyörityksiin, sillä niin tasakentällisin kuin alivoimailla saatiin nopeita katkoja aikaiseksi.

Hyökkäyspäässäkin tuli kaivattu onnistuminen, kun Reid Gardiner tälläsi ylivoimalla kiekon verkkoon.

Toisen erän alkuun Pelicansille aukeni loistavia saumoja tasoituksiin, kun JYPin kiekollinen pelaaminen oli hapuilevaa. Ensin Vehviläinen onnistui torjumaan yhden läpiajon, seuraava tilanne tarkistettiin vielä videoltakin, mutta Antti Tyrväisen rynnäkköä maalin edustalle ei enää onnistuttu estämään, vaan lahtelaiset kipusivat pelissä tasatilanteeseen.

Erän loppua kohden JYP istui takaisin kuskin paikalle ja pystyi pelaamaan pidempiä hyökkäyksiä vastustajan päädyssä. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

– Siinä ne peikot alkoivat hiipiä esiin. Onneksi korjasimme loppua kohden, Heiskanen sanoo.

Päätöserä alkoi kohtalaisen tasaisissa merkeissä. Pelicans piti enemmän kiekkoa, mutta JYP puolusti pääosin vallan miehekkäästi.

Erän puolivälin tienoilla JYP alkoi saada enemmän painetta Pelicans-päätyyn, mikä tuotti myös illan kolmannen ylivoiman. Kolmas ylivoima tuotti myös voittomaalin, kun Malinen pääsi huitomaan irtokarat verkkoon.

Pelicans metsästi viimeisellä kympillä tasoitusosumaa, mutta ei onnistunut sitä saamaan. Muutamassakin laatupaikassa olivat vuoroin tiellä JYPin puolustajat, Veini Vehviläinen ja maaliraudat.

– Päätöserä oli kovaa taistelua joka ikiseltä huoltajia myöden, Heiskanen kiittelee.

JYPin seuraava ottelu on ohjelmassa keskiviikkona, kun suuntana on Kuopio ja kauden viides KalPa-ottelu.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen