Raportti: Toinen voitto putkeen – Puustinen iski kaksi isoa maalia

JYP jatkoi voittojen tiellä torstaina, kun KooKoo kellistyi vieraskaukalossa mahtavan taistelun jälkeen maalein 4-3.

Toinen perättäinen kolmen pisteen voitto nostaa JYPin sijalle 13 ja vain viiden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Edellisen Tappara-ottelu tavoin myös torstaina Kouvolassa tiukka puolustuspeli ja Veini Vehviläisen 26 torjuntaa siivittivät hurrikaanipaidat voittoon.

– Oli kyllä todella kova peli. Heti ensimmäisessä erässä huomasi, että luistelutempo ja kamppailuvaade olivat kovalla tasolla. Vastasimme siihen ihan hyvin. Toisessa erässä KooKoo painoi kovaa päälle, mutta siinä näkyi meidän sitkeys ja taistelutahto, kaksi maalia viimeistellyt Juuso Puustinen sanoi.

– Jossain tilanteessa katsoin, että siellä oli kaksi tai kolme äijää melkein maaliviivalla kyljellään puolustamassa. Oli hienoa nähdä sitä taistelua. Viimeinen erä oli aika tasainen. Ansaittu voitto minun kirjoissani.

Puustinen kehui varsinkin joukkueen kehittynyttä reagointia peliin.

– Olen tosi iloinen, miten pelasimme tunteella, mutta fiksusti. Se näkyi kamppailulujuutena ja tahtona mennä taisteluihin.

– Syöttämisen laatu on parantunut ja sitä kautta peli soljuu paremmin. Olemme paremmin kartalla toistemme tekemisestä ja olemme saaneet tunteen oikeaan raamiin. Se näkyy hyvänä suorituksena kentällä.

Tappara-pelin sankari Teemu Eronen löi ensitahdit JYPin voitolle laukomalla ottelun avausmaalin. Petter Emanuelsson tasoitti kuitenkin avauserässä ylivoimalla, mutta Puustinen löi JYPin taas johtoon hurrikaanijoukkueen pelatessa tasavajaalla toisessa erässä.

Reid Gardiner lisäsi JYPin johtoa, mutta Linus Andersson kavensi reilut kolme minuuttia ennen summeria. Puustinen kuitenkin ratkaisi pelin laukomalla omasta päästä tyhjään rysään. Andersson kavensi loppulukemat, mutta KooKoon viimeinen maali tuli vain kolme sekuntia ennen loppua.

– Selkeästi ne muutokset ja uudet jutut, joita on haettu, alkavat nyt näkymään. Se on innostavaa tällä hetkellä, Puustinen totesi.

– Kiva päästä voittojen makuun aivan liian pitkän tauon jälkeen. On tämä kivempaa kuin häviäminen. Paljon on ollut henkistä myllerrystä, mutta varmasti nämä voitot lievittävät tuskaa. Nyt on aika helpottunut fiilis.

JYPin kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina kotihallissa, kun vastaan asettuu Lappeenrannan SaiPa.

– Vielä on yksi kova matsi tälle viikolle luvassa. Siitäkin halutaan kolme pistettä ottaa. Nyt on tehty voittavia asioita, mitä lätkäpeliin kuuluu. Samat asiat pitää näkyä myös jatkossa, Puustinen paalutti.

– Pikku hiljaa olemme pääsemässä eteenpäin. Hirmu iloinen olen siitä, miten olemme taistelleet ja olemme myös olleet kiekon kanssa järkeviä.

Kuvat: Ella Taponen/Liiga