Raportti: Tutut miehet toivat JYPille kaksi pistettä: ”Päätin iskeä, kun olin vielä tuoreena”

LähiTapiola Areenan lauantai-ilta tarjosi kuuden pisteen ottelun JYPin ja TPS:n välillä. Ottelu nousi panoksien ansaitsemalle tasolle, ja lopulta kotiyleisö pääsi tuulettamaan myös kotivoittoa.

JYPille oli tarjolla kolme pistettä, mutta TPS kipusi vielä pelin lopussa tasoihin. Heti jatkoajan alkuun Jerry Turkulainen iski illan toisen maalinsa ja päätti pelin lukemiin 4–3.

– Päätin iskeä, kun olin vielä tuoreena, Turkulainen naurahti maalinsa jälkeen.

– Kentällä oli kaksi aktiivista joukkuetta ja oli paljon tunnetta. Harmittaa, kun lopussa emme olleet aktiivisia, siinä meni yksi piste. Hieno kiekkoilta kuitenkin kokonaisuudessaan, päävalmentaja Mikko Heiskanen summaa.

JYPin kahdesta muusta osumasta vastasi Reid Gardiner. Maalit nostivat kanadalaishyökkäjään 22 osumaan, joilla hän jakaa maalipörssin kärkipaikkaa.

Voitto nosti JYPin neljän pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Kymmenentenä oleva TPS on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Hurlumhei-alku

Varsinkin ottelun ensimmäinen 10-minuuttinen oli todella vauhdikasta kiekkoa kuin vailla huolenhäivää. Tästä hyvänä esimerkkinä oli TPS:n 1-0-maali, joka syntyi JYPin ylivoimahyökkäyksen vastahyökkäyksestä.

Hurrikaanipaidat eivät tällä kertaa lamaantuneet takaiskusta, vaan kipusivat nopeasti rinnalle ja tasoihin. Ensin Gardiner pääsi leikkaamaan keskelle ja laukomaan. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin hyökkääjän heitto nollakulmasta yllätti Noa Valin.

Toisessa erässä JYPin kiekollinen pelaaminen alkoi olla hapuilevaa. Vaihdot venyivät, rytmi rikkoontui ja TPS piti hallintakapulaa.

Turkulaiset kipusivatkin heti toisen erän alussa tasatilanteeseen Viljami Marjalan ylivoimaosumalla. Kokonaisuutena voisi sanoa, että JYP selvisi toisesta erästä tasatilanteessa päätöserään.

Läpi illan nähtiin paljon jälkipeliä, tökkimistä ja kovia taklauksia. Illan puhuttavin tilanne oli Aaro Vidgrenin ja Leevi Teissalan paini, jonka päätteeksi molemmat passitettiin suihkuun, vaikka kevyempiäkin tuomioita kaivattiin.

Se oli vitsi Liigalta. Kakkoset molemmille, jos sitäkään, Heiskanen tuhahtaa.

JYP sai päätöserän alkupuolelle kaksi erinomaista mahdollisuutta nousta ottelussa 3–2-johtoon ylivoimilla, ja toisen isännät käyttivätkin hyväkseen. Turkulainen sai kiekon heti aloituksen jälkeen ja latasi b-pisteeltä lämärillä verkon pulleaksi.

– Oli niin löysiä mailoja, ettei ranne olisi lähtenyt mihinkään, joten päätin kokeilla, Turkulainen kertaa.

Tuon jälkeen JYPille aukesi muutamakin laatupaikka karata ratkaisevan tuntuiseen kahden maalin johtoon, mutta esimerkiksi Robert Rooban kuiva putki sai huippupaikoista huolimatta jatkoa.

Näin ollen TPS puski lopussa vielä päälle ilman maalivahtia ja saikin tasoituksensa, kun Lukas Wernblom ohjasi kiekon verkkoon.

– Yksikään vaihto ei voi mennä ohi, jokainen taklaus ja blokki merkkaa paljon. Yksi blokki jäi lopussa tekemättä ja menetimme yhden pisteen, Turkulainen sanoo.

Jatkoaika vanheni vain viisi sekuntia ennen voittomaalia. Illan toinen osuma nosti Turkulaisen pistepörssin jaetulle kolmannelle sijalle pisteen päähän kärjestä.

Seuraava mahdollisuus pisteisiin aukeaa keskiviikkona Helsingissä HIFK:n vieraana.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen