Pulkkinen, Huovila ja Varga jatkavat hurrikaanipaidassa

JYP on tehnyt sopimukset kolmen nuoren pelaajansa kanssa, kun Santeri Huovila, 19, Jesse Pulkkinen, 19, ja Balazs Varga, 20, jatkavat hurrikaaninutussa.


Huovilan ja Vargan sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta, Pulkkisen sopimus on kolmivuotinen.

– Santeri on ollut hetkittäin U20-sarjassa dominoiva pelaaja ja näemme hänet tulevaisuudessa tulosyksiköiden Liiga-pelaajana. ”Balu” on ollut loistava tutkapari Huovilan kanssa ja näemme hänen kehittyvän vuodessa tai kahdessa kokonaisvaltaiseksi Liigan runkopelaajaksi. Jesse otti viime kesänä itseään niskasta kiinni urheilullisella puolella ja tulokset olivat heti nähtävissä. Suunta on ylöspäin ja odotusarvot ovat korkealla ensi kautta ajatellen. NHL-varaustilaisuus näyttää myös suuntaa, kuinka pitkään hän Suomessa pelaa, Mikko Viitanen kuvailee.

Kaikki kolme pelaajaa tekivät Liiga-debyyttinsä päättyneellä kaudella. Huovilalle otteluita kertyi 13, Vargalle 17 ja Pulkkiselle 29. Huovilan ja Vargan kausi meni pääosin U20 SM-sarjassa, jossa pelaajat saivat myös henkilökohtaista tunnustusta. Huovila voitti sarjan pistepörssin, palkittiin U20 SM-Sarjan parhaana hyökkääjän ja hänet valittiin sarjan ensimmäiseen tähdistökentälliseen. Varga sai puolestaan valinnan toiseen tähdistökentälliseen.

Koko kolmikko nähdään U20-sarjan pudotuspeleissä, joissa JYP pelaa parhaillaan pudotuspelien ensimmäistä kierrosta Pelicansia vastaan. Voitot ovat JYPille 1–0 ja seuraava ottelu on huomenna lauantaina Jyväskylässä. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

– Joukkue on kehittynyt tämän kauden aikana vahvasti ja pelaa viihdyttävää jääkiekkoa. Siellä on kevään peleissäkin kentällinen Liigassa pelanneita pelaajia, joten menestymismahdollisuudet kevään pudotuspeleissä ovat olemassa, Viitanen summaa.

JYPin sopimustilanne 15.3.2024

Maalivahdit
Veini Vehviläinen 2025

Puolustajat
Teemu Eronen 2025
Juuso Vainio 2025
Jesse Pulkkinen 2027
Eetu Peltola 2027
Niko Minkkinen 2025

Hyökkääjät
Jere Lassila 2025
Juuso Puustinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Riku Tohila 2025
Mikko Petman 2025
Patrik Siikanen 2025
Santeri Huovila 2026
Balazs Varga 2026
Mikko Perttu 2027