Raportti: Ilves jätti Lassilattoman JYPin nollille

JYPin murheellinen taivallus sai jatkoa, kun Ilves tuli kylään perjantaina. JYPin pelaamisessa oli myös hyviä elementtejä, mutta pisteet matkasivat Ilveksen mukana Tampereelle loppulukemin 3-0.

– 40 minuuttia pelasimme hyvin, mutta maalit jäivät puuttumaan, kun emme saaneet uhkaa maalinedustalle. Olen ylpeä haaksirikkoisesta ryhmästä. Vastustajalla näkyi huippujoukkueen kliinisyys.

Lähtökohdat otteluun olivat haasteelliset, kun Jere Lassila putosi juuri pelin alla pois kokoonpanosta ja näin hurrikaanipaidat pelasivat toisen pelin peräkkäin 11 hyökkääjällä. Iltapuhteen piti olla ”Jeren ilta”, kun Lassila sai Olli Jokisen nimeä kantavan palkinnon parhaana U20-leijonapelaajana.

Yksi Lassilaa stuntanneista senttereistä oli Santeri Koskela

– Pelasimme ihan hyvinkin, mutta maalit jäivät puuttumaan, Koskela harmittelee.

Alussa iskun paikkaa

JYP oli alussa kuskin paikalla, kun kotijoukkue sai haastettua vieraitaan kovalla karvauspelaamisella. Ilveksen puolustus oli ajoittain hätää kärsimässä, mutta paikat jotka aukesivat, maalivahti Jakub Malek hoiti varmasti.

Ilveksen vierailut JYPin päädyssä olivat vähissä, mutta sitäkin tehokkaampia. Avauserässä tupsukorvat loivat käytännössä yhden maalipaikan, josta Adam Clendening avasi ottelun maalihanat.  Toisessa erässä Ilves alkoi saada jo hyökkäysaikaa, mutta maalipaikat olivat edelleen vähissä. Silti Ilves vei myös toisen erän lukemin 1–0, kun Simon Stransky onnistui ohittamaan Veini Vehviläisen.

– Päästetyt maalit jäivät harmittamaan. Siellä jäi blokki puuttumaan ja tuli meidän lavasta maalit, Heiskanen harmittelee.

JYPin parhaat iskun paikat toisessa erässä aukesivat ylivoimalla. Ilves kuitenkin puolusti keskustaa laadukkaasti, mikä söi parasta terää ylivoiman vaarallisuudesta.

Kolmanteen erään Ilves tuli selvästi painavammalla kaasujalalla. Vierailijat pystyivät voittamaan huomattavasti aiempaa enemmän kaksinkamppailuja ja luistelukilpailuja, mikä käänsi painopisteen hurrikaanipaitojen puolustusalueelle. Maaleja syntyi lopulta vain yksi, kun Jani Nyman tulitti loppulukemiksi 3–0.

– Meidän pelaamisemme meni liikaa yksinyrittämiseksi, Heiskanen kuvailee.

Seuraava ottelu on heti huomenna lauantaina, kun matka käy Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.

– Voimme pelata rohkeasti omiin vahvuuksiimme luottaen. Niitä pitää saada lisää esiin, Koskela sanoo.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen