Turkulainen tyhjensi palkintopöydät runkosarjan päätteeksi

Jerry Turkulainen pokkasi ansaitusti runkosarjan päätteeksi lukuisia palkintoja ollen ylivoimainen ykkönen sekä pelaajien että jääkiekkotoimittajien äänestyksissä kauden parhaasta pelaajasta. Turkulainen voitti Suomen Jääkiekkoilijat ry:n jakaman Kultainen kypärä -palkinnon, Veikkauksen Kultainen kypärä -palkinnon, kilpailun Liigan Alumnien tähtipisteistä sekä arvostetun Lasse Oksanen -palkinnon.

Suomen Jääkiekkoilijoiden jakama Kultainen kypärä on pelaajien itsensä äänestämä Liigan kauden parhaan pelaajan palkinto. Jerry voitti äänestyksen ylivoimaisella äänimäärällä (404 pistettä). Toiseksi äänestyksessä tuli Tapparan Anton Levtchi 241 pisteellä. JYPin seurahistoriassa kyseinen palkinto on aiemmin mennyt Juha Riihijärvelle vuonna 1993 ja Pekka Järvelälle 1987. Palkinnon luovuttivat pelaajayhdistyksen yhteyspäällikkö Iiro Järvi ja toiminnanjohtaja Risto Kauppinen.

Veikkauksen Kultaisen kypärän joukkuekilpailun palkinto jaetaan vuosittain pelaajalle, joka on kantanut joukkueessaan Veikkauksen kultaista kypärää useimmiten kauden aikana. Jerry esiintyi kaukalossa yhteensä 52 ottelussa kultainen kypärä päässään ja johti joukkueen sisäistä pistepörssiä lähes läpi koko kauden. Palkinnon luovutti Veikkauksen senior partner manager Mari Rajala.

Liiga Alumni -palkinto puolestaan jaetaan pelaajalle, joka kerää eniten alumnien jakamia tähtipisteitä kauden aikana. Turkulainen kokosi yhteensä 170 pistettä ollen kuudes koko Liigan tähtipisteissä. Palkinnon Turkulaiselle luovuttivat JYP-legendat Sinuhe Wallinheimo ja Pentti Mikkilä.

Jerrylle myös jääkiekkotoimittajien valitsema Lasse Oksanen -palkinto

Eikä neljättä ilman kolmea aikaisempaa. Jerry Turkulainen on valittu Liigan parhaaksi pelaajaksi myös jääkiekkotoimittajien äänellä. JYP-ikoni on palkittu runkosarjan päätteeksi arvostetulla Lasse Oksanen -palkinnolla, jonka saa pelaaja, joka merkittävimmällä tavalla, omalla taidollaan ja tahdollaan, on vaikuttanut joukkueensa menestykseen Liigan runkosarjassa. Yhteensä 83 jääkiekkotoimittajaa osallistui äänestykseen, joista 24 sijoitti Jerryn äänestyksen ykkössijalle. Turkulainen keräsi äänestyksessä yhteensä 105 pistettä ja toiseksi tullut Ilveksen Oula Palve yhteensä 66 pistettä (Palve 12 ykkössijaa).