JYPillä muhkea neljän ottelun viikko – ensin vastassa Sport kotikaukalossa!

Viime viikolla kaksi voittoa saalistanut JYP aloittaa huomenna tiistaina todellisen härkäviikon Liigassa. Edessä on neljä peliä viiteen päivään. Homma starttaa tiistai-iltana LähiTapiola Areenalta, kun vastaan asettuu Vaasan Sport. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

JYP ja Sport ovat tällä kaudella kohdanneet kolme kertaa ja voitot ovat Hurrikaanille 2-1. Ainoa tappio tuli Vaasan Kuparisaaressa joulukuun puolivälissä. Sport on napannut kolme voittoa putkeen, joten JYP saa laittaa kaiken likoon, jotta kotkapaidat kellistyvät. Vaasalaiset ovat sarjajumbona ja pudotuspeleihin ei ole enää kuin matemaattiset mahdollisuudet. Juuri tämä fakta tekee joukkueesta äärimmäisen hankalan vastustajan kenelle tahansa.

– Sport on tosiaan voittanut kolme ottelua putkeen. Heillä ei ole nyt mitään paineita eikä mitään hävittävää. Se on myös näkynyt viime aikojen otteluissa Sportilla. Joukkue on pelannut rennonletkeästi ja yritteliäästi. Heillä on kova halu näyttää kärkijoukkueille osaamisensa, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen toteaa.

– Meidän on ehdottomasti lyötävä parasta pöytään, Veltsu jatkaa.

Sport kaatui viimeksi JYPinkylässä maalein 5-2 Tuomas Pihlmanin juhlapelissä. Kuvat: Jiri Halttunen.

Hurrikaanipaitojen viikko on täynnä pelejä, mutta alla on kahden ottelun viikko, joten myös akut on saatu ladattua täyteen. Maanantaina joukkue palasi harjoituksiin hiomaan kuviot kuntoon.

– Me mennään nyt peli kerrallaan. Turha on liikaa miettiä tulevaa, kun riittää, että keskittyy yhteen peliin ja yhteen vaihtoon kerrallaan. Pidetään peli kasassa läpi viikon ja ei anneta ajatusten karkailla tulevaan, Virtanen paaluttaa.

– Perjantain TPS-pelin jälkeen pidettiin vapaata ja maanantaina vedettiin yhteinen peliin valmistava harjoitus. Sinänsä aika normaalilla kaavalla on menty. Kaikki energiat on otettu vapaapäivistä talteen.

JYP lähtee tiistain ottelukierrokselle sarjataulukon neljänneltä sijalta. Tähtäimessä on tietenkin neljän voiton viikko, jotta sijoitus kohenee entisestään kohti kevättä. Kaksi ottelua enemmän pelannut Tappara on JYPin edellä kahden pisteen päässä. Niin ikään kaksi peliä enemmän tahkonnut TPS on kuuden pisteen karkumatkalla.

Sportin kultakypäränä häärii jyväskyläläisille tuttu pelimies, sillä JYP kasvatti Markus Nenonen on iskenyt 44 peliin pisteet 16+13=29. ”Nessun” tulinen rannelaukaus JYPin pitää pelata pois tiistai-iltana.

Sport-pelin jälkeen JYP kohtaa keskiviikkona vieraskentällä Tapparan ja perjantaina niin ikään vieraskaukalossa HIFK:n. Härkäviikko huipentuu lauantaina LähiTapiola Areenalla Hall of Fame -juhlapeliin KalPaa vastaan.

Sport-otteluun on tarjolla kaksi mahtavaa lipputarjousta:

– KAVERIPAKETTI istumapaikoille 4 hlölle tai useammalle, liput 10 € / paikka (norm. 15 € – 23 € / paikka).

– Osuuspankin omistajajäsenille seisomapaikka 6 € (norm. 14 €). Jos Osuuspankin maksukortissa on teksti Omistajajäsen tai Omistaja-asiakas, niin olet oikeutettu lippuetuun. Lipun voit ostaa verkkokaupasta, Kävelykadun JYP-kioskilta tai otteluiltana LähiTapiola Areenan lipunmyynnistä. Yksi lippu / kortti. Kortti esitettävä ovella lipun kanssa.

Tule paikan päälle todistamaan Hurrikaanin hurja vire! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.