Yonkman ja Eklund vahvistamaan JYP-puolustusta, Rooballe jatkosopimus

Robert Rooba jatkaa kevääseen 2021 ulottuvalla sopimuksella. Puolustajat Nolan Yonkman ja Oscar Eklund liittyvät joukkueeseen.

Kolmatta kauttaan JYPissä pelaava Robert Rooba, 25, solmi JYPin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Kuudella tehdyllä liigamaalillaan Rooba pelaa tehokasta syksyä, hän on JYPin maalipörssin kolmonen edellään vain David Tomasek sekä Jarkko Immonen.

”Robi tuo kaukaloomme kokoa, luisteluvoimaa ja laukauksia. Pukukoppiimme tämä joukkueen ilopilleri tuo ison määrän energiaa. Pelaajana Robi on jo tuloksentekijä, mutta vielä kehittyvässä iässä. Olemme JYPissä iloisia tästä jatkosopimuksesta, ottajia olisi ollut runsaasti muuallakin”, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Rooballa on lapsesta asti ollut palava halu tulla ammattilaisjääkiekkoilijaksi. Keväällä 2008 hän siirtyi 14-vuotiaana Virosta HC Purikadista try outin kautta pelaamaan Espoo Bluesin C -nuorten joukkueeseen. Bluesin paidassa Rooba voitti Suomen mestaruudet sekä A- että ja B-nuorissa. JYPin kanssa Rooba on ehtinyt voittaa Liiga-pronssin kaudella 2016-17 sekä CHL-mestaruuden helmikuussa 2018.

Viron jääkiekossa ”kulttipelaajan” maineeseen noussut Rooba pelaa jo kymmenettä kauttansa Viron miesten maajoukkueen paidassa 25-vuotiaana.

 

Nolan Yonkmanin, 37, ja Oscar Eklundin, 30, kanssa on solmittu kahden kuukauden sopimukset. Molemmat pelaajat ovat tuttuja Liiga-ympyröistä.

Jopa kulttipelaajaksi Jyväskylässä noussut Nolan Yonkman on JYPin kannattajille tuttu pelaaja kolmelta edelliseltä pelikaudelta. Isokokoinen (198 cm, 114 kg) Yonkman tarjoaa joukkueelleen ”tehtaan takuuna” kokonsa lisäksi kovuutta, johtajuutta sekä puolustustaitoja.

Aiemmalla peliurallaan Yonkman on toiminut neljälle eri NHL-organisaatiolle heidän AHL -joukkueensa kapteenina yhteensä kuusi kautta. Urallaan Pohjois-Amerikassa Yonkman on pelannut 76 NHL-ottelua sekä playoffs-pelit mukaan luettuna lähes 800 AHL-ottelua.

Tuhannen ammattilaisottelun rajapyykin Yonkman saavuttaa neljän ottelun päästä. ”Yogin” odotetaan saapuvan Suomeen seuraavan viikon loppupuolella ja hänen pestinsä JYPin kanssa on sovittu tällä erää päättyväksi 20. tammikuuta 2019.

Oscar Eklund on aiemmalla urallaan pelannut jo 12 pääsarjakautta Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Liiga on tullut tutuksi Eklundille yhteensä viitenä kautena Kärppien, HIFK:n ja KooKoon riveissä.

Eklund tunnetaan Liigassamme hyvästä pelisilmästään sekä pelinavaustaidoistaan. Hänellä on vyöllään yhteensä yli 400 ottelun kokemus, SHL- ja Liiga-ottelut yhteenlaskettuna.

”JYPin syksyä ovat varjostaneet sekä heikko kilpailumenestys että muutaman puolustajan loukkaantuminen. Sekä Yonkman että Eklund tekevät JYPistä paremman, heillä molemmilla on pelissään selkeä henkilökohtainen erikoisosaaminen, jonka he meille mukanansa tuovat”, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Eklund matkustaa Suomeen nyt viikonloppuna ja hän liittyy JYPin joukkueen vahvuuteen välittömästi. Eklundin pesti JYPissä on sovittu tällä erää päättyväksi 12. tammikuuta 2019.

JYPin ja laitahyökkääjä Henri Tammisen tiet eroavat

Henri Tammisen JYP-taival päättyy. ”Emme löytäneet Henkalle JYPistä hänelle sopivaa roolia ja nyt sekä seura että pelaaja etsivät Tammiselle uutta pelipaikkaa. JYP kiittää Tammista hänen panoksestaan ja toivottaa onnea tulevaisuuteen”, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.