JYP voittoisa Hakametsässä – “Erittäin tasainen kamppailu

Tampereella kiekkoiltiin keskiviikkona Ilveksen ja JYPin kauden neljäs yhteenotto, josta kehkeytyi joukkueiden aiemmista kohtaamisista poiketen vähämaalinen mittelö. Jännittävien vaiheiden jälkeen voitto kirjattiin lopulta JYPille jatkoajalla maalein 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1).

– Erittäin tasainen kamppailu. Lähdettiin peliin hyvällä ilmeellä ja tehtiin voittoon tarvittavat maalit, JYP-puolustaja Valtteri Koskela tiivisti taiston tauottua.

Niko Parkkinen torjui JYP-maalilla 24 tamperelaislaukausta (Kuva: Jiri Halttunen).

Maalittomaksi jääneessä avauserässä Ilves oli kiekollisesti niskan päällä, minkä johdosta isännät loivat muutamia hyviä tilanteita JYP-alueelle. Vierasjoukkueen parhaat paikat aukesivat puolestaan Robert Rooballe ja Samuel Valkeejärvelle, mutta yrityksistä huolimatta Ville Kolppanen (Ilves) ja Niko Parkkinen (JYP) pitivät maalinsa vielä tässä vaiheessa peliä koskemattomina. 

– Ennen peliä meillä oli teemana, että lähdetään ottamaan niin sanotut helpot maalit pois vastustajalta. Onnistuttiin siinä ja saatiin pidettyä oma maali lähes puhtaana, Koskela totesi.

Valtteri Koskela kellotti Ilvestä vastaan reilun 15 minuutin peliajan (Kuva: Jiri Halttunen).

“Kopissa oli iloinen meininki”

Keskimmäisellä jaksolla jatkettiin liki samanlaisella kaavalla kuin avauserässä, mutta tällä kertaa maalihanat saatiin auki molempien joukkueiden toimesta. Ilves siirtyi 1-0-johtoon ottelun puolivälissä, kun Kalle Maalahti niittasi vasemman puolen b-pisteen yläpuolelta laatan hurrikaaniverkkoon. JYPin vastaus nähtiin muutama minuutti ennen taukovihellystä, jolloin Robert Rooba jysäytti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi pelin tasoihin. Maali oli hurrikaanihyökkääjälle jo kauden 25:s.

– Ilveksellä on riveissään erittäin liikkuvia pelaajia, jotka tekevät välillä puolustamisesta vaikeaa, hurrikaanipuolustaja myönsi.

Anttoni Hongan voittomaali oli JYP-puolustajalle kauden kolmas täysosuma (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmatta erää sävyttivät Ilves-jäähyt, jotka suurelta osin antoivat kiekonhallinnan hurrikaanisoturien käsiin. JYPille tarjottiin voiton avaimia ylivoimien seurauksena, mutta kotijoukkueen alivoima taisteli erikoistilanteet onnistuneesti edukseen. Ilveksen jakson paras tilanne nähtiin varsinaisen peliajan päätöshetkillä, jolloin JYP-puolustaja Niko Seppälä rikkoi puolittaiseen läpiajoon karannutta Ilveksen Joona Ikosta rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jyväskyläläisveräjällä pelannut Niko Parkkinen onnistui torjumaan Ikosen maalintekoaikeet, joten kamppailun varsinainen peliaika päättyi 1-1-tasalukemiin.

– Kopissa oli positiivinen tunnelma ja iloinen meininki tiistain HPK-voiton jäljiltä, josta saatiin paljon virtaa myös tähän otteluun Valtteri Koskela mainitsi lopuksi.

Väännön ratkaisu nähtiin lopulta vajaa minuutti ennen jatkoajan päätöstä, kun kuuden ottelun pisteputkeen siirtynyt Anttoni Honka sivalsi 2-1-vierasvoiton JYPille. Antti Kalapudas ja Robert Rooba alustivat ratkaisuosuman, minkä hurrikaanipuolustaja iski oikean puolen b-pisteeltä tamperelaishäkkiin.

JYPin liigaviikko saa päätöksensä lauantaina kotijäällä, jossa vastaan asettuu Tampereen Tappara.

Antti Hokkanen