Simo Mälkiästä JYPin uusi urheilutoimenjohtaja

Simo Mälkiä on nimitetty JYP Jyväskylä Oy:n uudeksi urheilutoimenjohtajaksi.

Jääkiekkoa seuraaville 40-vuotias Mälkiä on tuttu kasvo. Pelaajaurallaan Mälkiä edusti Mestiksessä Kouvolan KooKoota, Mikkelin Jukureita ja Kiekko-Vantaata. SM-liigaa Mälkiä on peliuransa aikana pelannut 159 ottelun verran Lappeenrannan SaiPan ja Helsingin Jokereiden paidassa. Mälkiän pelaajaura tuli päätökseen keväällä 2012 ja hän on sen jälkeen työskennellyt jääkiekon parissa valmentajana sekä pelaajakehityksen rooleissa.

Mälkiä siirtyy JYP-organisaatioon Helsingin IFK:sta, jossa hän on työskennellyt viimeisen viiden kauden ajan pelaajakehityksen parissa seuran kehitysjohtajana.

Loistavat fiilikset tietenkin tulla seuraan ja itselleni ammatillisesti tämä urheilutoimenjohtajan työ on looginen seuraava askel uralla viiden kehitysjohtajana vietetyn vuoden jälkeen. Koen, että oma osaamiseni ja vahvuuteni sopivat hyvin JYPin tarpeeseen ja aika nopeasti selvisi, että molemmin puolin intressit osuivat hyvin yhteen, urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä taustoittaa.

JYPin urheilustrategiassa keskeisenä peruspilarina on omien junioreiden pelaajakasvatus aina Liigan huipulle ja kansainvälisille pelikentille saakka. Tulevalla liigakaudella 2024-2025 JYP-paidan pukee ylleen yhä useampi seuran junioripolun kasvatti Jere Lassilan, Jesse Pulkkisen, Niko Minkkisen, Santeri Huovilan, OssiVeikka Vuontisvaaran sekä Elias Hutun johdolla. Nuorista maalivahtilupauksista JYP-kasvatit Veeti Louhivaara ja Otto Hannikainen kolkuttelevat myös jo liigajoukkueeseen nousun portteja.

Lähdetään viemään seuraa eteenpäin jokaisella osa-alueella. Itselleni tärkeitä asioita on myös oma juniorituotanto sekä pelaajakehitys ja uskon osaamiseni auttavan seuraa myös tällä saralla, Mälkiä kertoo.

Simo Mälkiän nimityksen myötä monivaiheinen ja yksityiskohtainen rekrytointiprosessi on saatu päätökseen.

Urheilutoimenjohtajan paikkaan tuli useita hakemuksia, joista lopulta neljää henkilöä haastateltiin tehtävään. Simon kohdalla todettiin, että hän on paras vaihtoehto meidän tilanteeseemme. Mälkiän kokemus pelaajana, valmentajana ja viimeiset viisi vuotta kehitysjohtajana tukevat urheilutoimenjohtajan tehtävää. Pitkän kokemuksen johdosta Simolla on myös hyvät kontaktit jääkiekon puolella eri toimijoihin. Lisäksi Simon ajatusmaailma jääkiekosta sopii hyvin yhteiseen tavoitteeseemme JYPissä, JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela kommentoi sopimusta.

Mälkiä aloittaa urheilutoimenjohtajan työssään välittömästi.

 

JYPin kausikortit kaudelle 2024-2025 ovat myynnissä! Hanki kausikorttisi 10.5. mennessä ja voit voittaa paikan JYPin kevätristeilylle M/S Rhealla perjantaina 17.5. Lue lisää!