​JYP kaatamaan Sportia – ”Joukkueessa valtava potentiaali”

JYP hakee keskiviikkoiltana revanssia Vaasan Sportista. Kotkapaidat nappasivat viime viikolla Vaasassa voiton, mutta nyt on Hurrikaanin vuoro.

Viime torstaina Vaasassa Sport otti tylyn voiton ja nollasi JYPin. Loppulukemat kirjattiin kauden ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Sportille 2-0. Nyt edessä on revanssi, johon Hurrikaani on valmistautunut huolellisesti.

– Varmati tulee samantyylinen ottelu kuin viime viikolla Vaasassa. Sport pelaa fyysistä ja aktiivista jääkiekkoa. Siihen meidän pitää pystyä vastaamaan. Sekä luisteluun että kamppailupelaamiseen, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

– Saatiin Vaasassa hyvä oppitunti siitä, että pelkkä luistelu ei riitä. Meidän pitää pystyä myös kamppailemaan sekä yksilöinä että viisikkona. Siitä on paljon juteltu ja kannettu huolta. Olen tosi luottavainen, että joukkue tietää nyt, mitä meidän pitää tehdä pelien voittamiseksi, Siekkinen jatkaa.

JYPin ongelmana on ollut alkukaudesta pelin tietynlainen hajoaminen kesken ottelun. Varsinkin kolmannet erät ovat tuottaneet tuskaa. Siekkisen peräänkuuluttama kamppailukovuus korostuu juuri johtoasemassa, kun vastustaja laittaa niin sanotusti all-in ja tulee täysillä päälle.

– Nyt on korkea aika, että asioita alkaa tapahtumaan. Meillä on joukkueessa valtava potentiaali ja se pitää nyt saada irti. Jokaisen joukkueen jäsenen pitää pystyä parempaan ja nousta omalle tasolleen, Siekkinen lataa.

JYPin kokoonpanossa on pieniä muutoksia, jotka oli havaittavissa jo viime lauantain tappiollisessa Jukurit-pelissä. Liki koko syksyn kasassa ollut TSN-ketju on hajoitettu siltä osin, että Jani Tuppurainen nousee samaan ketjuun Juha-Pekka Hytösen ja Ossi Louhivaaran kanssa. Tuppuraisen paikan Antti Suomelan ja Joonas Nättisen rinnalla ottaa Janne Tavi.

Joel Sund on palannut Liigan kokoonpanoon. Sund rymistelee samassa vitjassa toisen jämsäläisen Mikko Salmion sekä Valtteri Hotakaisen kanssa. Kolmosketju on puolestaan muotoa Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Tuomas Pihlman.

Puolustajista Niklas Friman on huiluvuorossa. Seitsemänneksi pakiksi on nostettu Juha Uotila. JYPin maalia vartioi Pekka Tuokkola ja luukkuvahtina toimii Veini Vehviläinen.

Ottelu alkaa kello 18.30. Liput varmasti kiihkeään kiekkotrilleriin voit hommata itsellesi TÄMÄN LINKIN kautta.

JYP lähtee otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jani Tuppurainen– Juha-Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Janne Tavi – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Tuomas Pihlman

Juuso Pulli – Mikko Kuukka

4: Mikko Salmio – Valtteri Horakainen- Joel Sund

Juha Uotila

Maalissa: Pekka Tuokkola (Veini Vehviläinen)