J​YPillä kuusi pelaajaa nuorten maajoukkueessa

JYPillä on muhkea edustus pelaajia nuorten maajoukkueessa ensi viikon Sveitsin turnauksessa. Viiden maan turnaukseen suuntaa yhteensä kuusi jyppiläistä nuorta peluria.

Joukkueeseen on valittu puolustajista Roni Allén ja Kristian Falck sekä hyökkääjistä Riku Sihvonen, Anton Stråka, Samuli Ratinen ja Jerry Turkulainen.

– Onhan se merkittävä otos joukkueesta. Kuusi pelaajaa samasta seurasta nuorten maajoukkueessa on aika huikea juttu. Kertoo isossa kuvassa siitä upeasta työstä, mitä JYPissä on 98-ikäluokan kanssa tehty. Heillä on ollut hyvät valmentajat ja hyvä toimintaympäristö juniorivuosien ajan, JYPin A-junioreiden päävalmentaja Lauri Merikivi sanoo.

– Se kertoo seurasta myös sen, että JYPissä voi kehittyä maajoukkuepelaajaksi myöhemminkin. Ei ole kiire mihinkään. Voi maltillisesti kehittää itseään kohti ammattilaisuutta, Merikivi painottaa.

U20-joukkueeseen valituista pelaajista Turkulainen on tuttu liigamiehistöstä, kun taas Stråka ja Sihvonen ovat pelanneet pääosan kaudesta JYP-Akatemian puolella. Allén, Falck ja Ratinen puolestaan ovat kiekkoilleet tämän sesongin A-junioreissa.

Omilta pelaajiltaan Merikivi odottaa uskallusta luottaa itseensä kovassa turnauksessa.

– Isoin juttu on se, että he uskaltavat olla oma itsensä myös kansainvälisissä peleissä. Heillä on kaikilla omat selkeät vahvuudet, joiden kautta heidän pitäisi uskaltaa pelata ja tuoda taitonsa siinä ympäristössä esiin. Nyt aletaan katsomaan, ketkä pelaavat vuoden päätteeksi nuorten MM-kisoissa.

Iso otos JYP-nuoria maajoukkueissa tuo lisävirtaa myös muille pelaajille sekä tietenkin koko organisaatiolle.

– Varmasti maajoukkuekutsut tuovat uskoa sekä itseluottamusta omaa tekemiseen, että voi kehittyä myöhemminkin huipulle. Intoa tulee varmasti myös muiden tekemiseen ja kyllä meillä kirittäjiä riittää. Myöhemminkin on vielä mahdollista nousta huipulle.

Suomen nuoret kohtaavat 7. – 11. helmikuuta isäntämaa Sveitsin sekä Saksan, Ruotsin ja Tshekin.

JYP-pelureita nähdään ensi viikolla myös muissa nuorisomaajoukkueissa. Puolustaja Valtteri Kakkonen pelaa U17-joukkueessa ja hyökkääjä Henri Nikkanen U16-nuorten rosterissa. Nikkanen on myös joukkueensa kapteeni Venäjän turnauksessa.

Miesten maajoukkueessa ensi viikonvaihteessa pelaavat JYPistä debytantti Antti Suomela sekä Joonas Nättinen.