Juuso Puustinen JYPiin

Hyökkääjä Juuso Puustinen JYPiin, Miika Lahti palaa Jyväskylään, Niilo Konttinen jatkaa JYPin valmennusryhmässä

Juuso Puustinen, 29, liittyy JYPiin kahden vuoden sopimuksella. Rightilta ampuva maalintekijä saapuu Jyväskylään jo heti maanantaina ja on mukana myös kauden KickOff-tapahtumassa Synergia-areenalla keskiviikkona 24.5. klo 17-19. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

  • Juuso on todistanut tasonsa tehokkaana liigapelaajana. Laukaisutaito vaikeistakin asennoista sekä ajoitukset maalin lähellä ovat sarjamme eliittiä. JYPin pelitapa tuottaa runsaasti ”juusomaisia kakkostilanteita” vastustajan maalin lähistölle ensimmäisen suorahyökkäystilanteen jälkeen, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Osaavaksi kahdensuunnan pelaajaksikin luonnehdittu Puustinen on aiemmin urallaan pelannut seitsemän kautta Liigaa seuroinaan Blues, HPK sekä viimeisimpänä HIFK. Puustinen on runkosarjaurallaan ylittänyt 300 ottelun, 100 maalin sekä 100 syöttöpisteen rajan. Keväällä 2017 Puustinen oli Playoffseissa liigan toiseksi tehokkain pelaaja tehoin 6+6=12 (+8) pelaamissaan 13:ssa ottelussa. Lisäksi Puustisella on urallaan neljän kauden kokemus Pohjois-Amerikan kaukaloista. Viimeisin muisto Puustisesta Keski-Suomessa on varmasti menneen kauden pronssipelissä taotut hirmutehot 3+2.

Puustisella on oikeus purkaa JYP-sopimuksensa jälkimmäinen kausi tietyin ehdoin tiettyihin ulkomaisiin liigoihin kesän 2018 aikana. Tervetuloa Juuso!

 

Miika Lahti, 30, palaa JYPiin KHL-seuran Kunlun Red Starsista Kiinasta. Miika joutuu hoitamaan monivuotista lonkkavaivaansa nyt leikkaushoidolla ja emme odota Miikan kantavan Jyppinuttua vuoden 2017 puolella. Miika Lahdella on voimassa oleva pelaajasopimus kevääseen 2018 asti ja Miika oli lainalla kaksivuotisen JYP-sopimuksensa ensimmäisen pelikauden ajan Kiinassa ja KHL:ssä. Tervetuloa kotiin Rami!

 

Urheilupsykologi ja valmentaja Niilo Konttinen, 54, jatkaa JYPin liigajoukkueen valmennuksen psykologisena tukena. Niilo on jyväskyläläisille tuttu ”alan ammattilainen” monipuolisella huippu-urheilun valmennuskokemuksella.

  • Tohtorismiehellä on hyvä ote arkeen. Olemme nyt tehneet vuoden verran yhteistyötä ja olemme pitäneet näkemästämme, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Valmentaja Konttinen on myös pitänyt itse näkemästään.

  • Kyse on pelaajan kokonaisvaltaisesta eteenpäin viennistä. Fyysinen setti, pelitaito ja henkinen vahvuus yhdessä, ei sen kummempaa. Olen tykännyt JYPissä pelaajien, valmentajien ja seurajohdon kehittymishalusta. Kuulumme niihin harvoihin etuoikeutettuihin seuroihin, joilla on vuosittainen realistinen mahku, oikeus ja jopa velvollisuus maalailla itsellemme menestyksekästä maisemaa paksulla pensselillä.
  • Kokonaisuudessaan meidän tilanne näyttää hyvältä alkavalle kaudelle. Olen erittäin tyytyväinen meidän joukkueen rakennukseen sekä päättyneen kauden tuomaan oppiin ja kokemukseen. Vuoden viisaampina, vahvempina ja äärimmäisen motivoituneina lähdemme rakentamaan huimaa keskisuomalaista kiekkokautta 2017-2018, toteaa JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.