Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Pyritään katsomaan eteenpäin”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYPin liigamiehistö jatkaa sarjamittelöitään perjantaina kotikaukalossa, johon vieraaksi saapuu Vaasan Sport. LähiTapiola Areenalla ottavat yhteen sarjataulukossa tasapisteissä ja peräkkäisillä sijoilla olevat joukkueet.

– Tiedän ja tunnen Riston (Dufva) valmennustyylin. Olen seurannut hänen valmentamiaan joukkueita, joille jokaiselle on ollut tyypillistä äärimmäisen kova työmoraali, itsensä likoon laittaminen ja tiukka puolustuspelaaminen, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki toteaa.

JYP on tällä viikolla ollut uutisissa yt-neuvottelujen johdosta, joiden seurauksena päävalmentaja Pekka Tirkkonen ja apuvalmentaja Ari Santanen lomautettiin loppuvuoden ajaksi. Lomautuksen ajan hurrikaanimiehistössä valmennustehtäviä hoitavat Jukka Varmanen, seuran kehityspäällikkö Jussi Tupamäki sekä osa-aikaisesti maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä

– Viikon tapahtumat ovat varmasti vaikuttaneet tulevien pelien valmistautumiseen. Kyseessä on isoja juttuja, jotka varmasti vievät pelaajien energiaa. Perjantaina nähdään miten menneet tapahtumat vaikuttavat peliin, Jussi Tupamäki sanoo.

– Pyritään kuitenkin jatkossa katsomaan eteenpäin, eikä enää taaksepäin. Tilanne ei ole helppo, mutta pelit lopulta näyttävät missä mennään ja mihin suuntaan meidän on askelia otettava, Tupamäki jatkaa.

JYP luistelee perjantain Sport-otteluun uudessa komennossa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP harjoitteli ensimmäisen kerran uuden valmennusjohdon alaisuudessa torstaina. Jussi Tupamäen mukaan hurrikaanimiehistö oli liikkeellä hyvällä ilmeellä ja positiivisella asenteella.

– Yleensä energiaa vapautuu, kun joitain asioita tapahtuu. Samalla tulee ulospuhallus, kun ei tarvitse miettiä mitä tapahtuu seuraavaksi. Pyritään nyt siihen, että saataisiin jäälle raikas ja hyvä tekemisen meininki.

“Työmäärässä emme saa hävitä vastustajalle”

Sport lähtee tulevaan taistoon allaan kolmen pelin voittoputki (SaiPa, Tappara, HPK). Yhteinen nimittäjä näille otteluille on ollut se, että jokaisessa niissä Sport on kyennyt pitämään maalinsa puhtaana. Vaasalaisvahti Rasmus Reijola seilaakin parhaillaan kolmen perättäisen nollapelin putkessa.

– Vastaan tulee kokeneita pelaajia, jotka osaavat pelata ja tietävät mitä tekevät. Sportille ei ole viime aikoina tehty hirveästi maaleja ja he tekevät varmasti kaikkensa jatkaakseen samalla linjalla. Vaasalaismaalille ei taatusti tule olemaan helppo mennä, kun vastassa on tiukka puolustus ja kova kamppailujoukkue, JYP-luotsi linjaa.

Risto Dufvan (takarivissä, oik.) luotsaama Sport on kolmen pelin voittoputkessa (Kuva: Tomi Natri).

Huomionarvoista Sportin alkukauden otteissa on se, että tällä hetkellä vaasalaisjoukkueen parhaana pistemiehenä häärii Jonne Virtanen. Neljässä pelatussa koitoksessa ”Monni” on saanut kasaan 4 (2+2) tehopistettä. Siinä missä ex-JYP pyrkii taatusti tekemään hallaa hurrikaanipuolustukselle, tulee myös isäntien kyetä tehokkaaseen hyökkäyspelaamiseen.

– Joudutaan varmasti tekemään hirveä työmäärä sen eteen, että päästään maalipaikoille. Työmäärässä emme saa hävitä vastustajalle. Tilanteita ei välttämättä hirveästi tule, mutta kun tulee, niin silloin meidän pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Paikan tullen pitää pystyä olemaan tyly, Jussi Tupamäki naulaa lopuksi.

JYP-Sport perjantaina 23. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

-> TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!