Konnekuljetuksen otteluennakko: “Jukurit on parempi joukkue mitä tappioputki antaa ymmärtää”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Meneillään oleva kiekkoviikko päättyy JYPin osalta lauantaina Mikkelissä, jossa käytävässä jumbokamppailussa asettuu vastaan Jukurit. Hurrikaaninutut lähtevät tulevaan taistoon hakemaan jämäkämpää esitystä kuin mitä nähtiin edelliskierroksen HPK-koitoksessa.

– Jos oikeasti halutaan kamppailla voitosta, niin silloin meidän tulee kyetä pelaamaan omaa peliä heti alusta saakka, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen paaluttaa.

Sarjassa viimeisellä sijalla lojuva Jukurit tarpoo tällä hetkellä suossa, jossa JYP oleili vielä muutama viikko sitten. Mikkeliläismiehistö on nimittäin hävinnyt 13 edellistä otteluaan, joista tuoreimpina mainittakoon tämän viikon tappiot Vaasan Sportille (0-6) ja Rauman Lukolle (1-5). Edellisen kerran Jukurit on poistunut kaukalosta voittajana 5. helmikuuta, jolloin vierasjäällä vastassa ollut JYP kellistyi 5-1-lukemin.

– Tappioputkessa ajatukset ovat usein ikävä kyllä hieman negatiivisia. Usein saatetaan puristaa mailaa aika kovastikin tilanteessa, jossa pitäisi pysyä rentona.

JYP on ollut tämän kauden yhteenotoissa pari luistimenpotkua Jukureita edellä (Kuva: Jiri Halttunen).

Perjantaina Jukurit tiedotti vapauttaneensa päävalmentaja Marko Kauppisen pestistään, minkä seurauksena loppukauden vetovastuun otti harteilleen valmennusryhmässä jo aiemmin toiminut Jari Kauppila.

– Valmentajavaihdos voi tuoda joukkueelle jonkinlaista lisälatausta, sillä henkilöstövalinnat tuottavat yleensä aina jonkinlaisen reaktion joukkueessa. Siihen meillä tulee myös olla valmiudet vastata peliin lähdettäessä, Mikko Viitanen painottaa.

“Me ei voida lähteä peliin luulemalla itsestämme liikoja”

JYPin kuluva viikko on tähän mennessä pitänyt sisällään kaksi koitosta. Tiistaina hurrikaaninutut saalistivat Kuopiosta vierasvoiton KalPan kustannuksella (1-0 ja), mutta torstaina Jyväskylässä käyty mittelö Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan sen sijaan oli isänniltä puhdas ohipeli (2-5).

– Totuuden nimissä jäätiin HPK-ottelussa täysin telineisiin. Me ei saatu miltään osin omaa pelaamista kunnolla käyntiin. Nyt haetaan siihen selkeää muutosta. Meillä tulee olla heti pelin alusta asti jämäkämpi ote pelaamiseen. Otteluun valmistautumisen tulee olla myös yhteisesti henkisellä tasolla aiempaa parempi.

Hurrikaaniryhmä hakee Mikkelistä voitokasta päätöstä viikolle (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet ovat ottaneet kuluvan kauden aikana yhteen neljästi aiemmin. JYP vei nimiinsä kolme ensimmäistä kohtaamista (4-3, 3-0, 4-0) ja Jukurit vastaavasti viimeisimmän väännön, minkä jälkeen mikkeliläisnippu syöksyi aiemmin mainittuun tappiokurimukseen. 

– Jukurit pelasi viimeksi meitä vastaan hyvää viisikkopeliä. He pystyivät ylittämään keskialueen vauhdikkaasti ja luomaan suoria hyökkäyspaikkoja. Kokonaisuutena edellinen kohtaaminen oli Jukureilta todella jämäkkä esitys ja heidän pelinsä näytti silloin olevan uomissaan.

– Tuon kohtaamisen jälkeen vastustajan pelitulokset ovat olleet hieman heikompia, mutta todellisuudessa Jukurit on parempi joukkue mitä 13 ottelun tappioputki antaa ymmärtää. Me ei voida lähteä peliin luulemalla itsestämme liikoja. Täytyy pystyä kamppailemaan jokaisessa hetkessä, jotta pystytään kamppailemaan koko pelin voitosta.

Jukurit-JYP lauantaina 13. maaliskuuta Mikkelin Ikioma Areenalla alkaen klo 17.

 

Antti Hokkanen