Raportti: Lukko oli tyly isäntä Raumalla − ”Oltiin vastaantulijoita”

Kotijoukkue Lukko oli valmiina kamppailemaan kolmesta pisteestä Rauman perjantai-illassa heti ottelun alusta asti.

Raumalaiset johtivat ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2–0 Ponthus Westerholmin ja Niklas Ylitalon maaleilla. Lukon kolmas maali oli myös lähellä, mutta se hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

− Oltiin vastaantulijoita varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä. Siinä kaveri sai pari helpohkoa maalia ja homma vähän ratkesi siihen. Sen jälkeen jouduttiin jahtaamaan, Teemu Eronen kertoo.

Myös toinen erä alkoi hurrikaanipaitojen osalta mollivoittoisesti, kun ensin Steven Jandric vei Lukon jo 3–0-johtoon, ja tämän jälkeen JYP joutui vielä viiden minuutin alivoimalle Braden Christofferin ulosajon myötä.

JYP pelasi toisessa erässä seitsemän minuuttia alivoimalla, kun Christofferin isoa rangaistusta seurasi Anttoni Hongan kaksiminuuttinen. Kun jyväskyläläiset selättivät alivoimansa, sai joukkue lisää virtaa ja haastoi vielä tosissaan Lukkoa.

Kiivaan kamppailun tuoksinassa myös tunteet kuumenivat Juuso Puustisen ja Lenni Hämäläisen välillä. Kaksikko komennettiin nujakoinnin johdosta ottelusta ennenaikaisesti suihkuun.

−  Pari hyökkääjää tippui matkalla ja sitä kautta jouduttiin pelaamaan aika ohkaisella. Joudutiin myös pelaamaan paljon alivoimalla, joka vei energiaa, Eronen avaa pelin kulkuun vaikuttaneita toisen erän tapahtumia.

(Kuva:  Elmeri Elo/Elonkuvaus)

Kolmannessa erässä peli tasoittui ja erän ainokaisesta vastasi JYP ottelun loppuhetkillä, kun maaliverkkoa heilutti Valtteri Koskela kauden ensimmäisellä Liiga-maalillaan.

JYPin seuraava ottelu pelataan tulevana tiistaina, kun Ässät saapuu LähiTapiola Areenalle.

− Tarvitsemme hyvää valmistautumista ja läsnäoloa, kun tiedämme, että varsinkin tästä eteenpäin kolmen pisteen eteen tarvitaan paljon vääntöä ja taistelua joka ilta. Olemme pelanneet viime aikoina hyvin vieraskaukalossa ja sitä samaa energiaa tarvisemme myös kotipeleihin, Eronen alleviivaa.

Toimittaja: Tero Lindeman

Kuvat: Elmeri Elo/Elonkuvaus