Laurikainen JYP-maalille, Ruusu Tampereelle

Eetu Laurikainen palaa kotiin, Markus Ruusu siirtyy Ilvekseen

Eetu Laurikainen ja JYP ovat solmineet kevääseen 2019 asti ulottuvan kahden vuoden sopimuksen. Viimeisestä viidestä pelikaudestaan Laurikainen on pelannut neljä kautta Pohjois-Amerikassa, WHL-, AHL- ja ECHL-liigoissa. Viimeksi ”Edi” on pelannut Hurrikaanipaidassa keväällä 2012, jolloin hän oli A-nuorten ”ykkösmolari”. Kesällä 2012 Laurikainen siirtyi Kanadan WHL-juniorisarjaan ja hänet nähtiin seuraavassa vuodenvaihteessa U20 MM -joukkueessa.

Laurikaisen läpimurto liigassamme tapahtui Espoo Bluesin paidassa kaudella 2014-2015, jolloin hän nousi joukkueensa ykkösvahdiksi, pelaten Bluesin paidassa 37 liigaottelua erinomaisin tilastoin (2.10 KA, 93,3 T%). Menestyksekkään Espoon kautensa jälkeen Laurikainen sijoittui toiseksi Liigan vuoden tulokas –äänestyksessä.

Kesällä 2015 Laurikainen solmi kahden vuoden NHL -sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Loppusyksystä 2015 Laurikainen vieraili liigassamme Pohjois-Amerikasta kahdeksan ottelun ajan lainalla HPK:ssa.

Laurikaisen lonkka operoitiin helmikuussa 2017 ja hänen odotetaan olevan treeni- ja pelikuntoinen elokuussa 2017. JYPin fysioterapeutti sekä lääkäri ovat käsityönä ohjanneet ja valvoneet pelaajan kuntoutumista jo useamman kuukauden ajan Jyväskylässä.

JYPissä Laurikainen on voittanut A-Nuorten Suomen Mestaruuden vuonna 2011. Samaisesta kevään 2011 A-Nuorten Suomen Mestarijoukkueesta neljä maalivahtia (Eetu Laurikainen, Antti Lehtonen, Samu Perhonen ja Sami Rajaniemi) pelaa nykyisin liigassamme.

  • Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Helmikuussa leikattu lonkka on kuntoutunut odotetusti ja pelikunnossa ollaan kauden alussa, Laurikainen toteaa.

Tervetuloa kotiin Eetu!

 

Markus Ruusu Ilvekseen:

JYPin sopimusmaalivahti Markus Ruusu, 19, siirtyy Tampereen Ilveksen liigajoukkueen maalinsuulle. JYP vuokraa Ruusun Ilvekseen kaudeksi 2017-18.

  • Markus on kehittynyt mukavasti isossa roolissa JYP-Akatemian riveissä kahden viimeisen Mestis -kautensa aikana ja haimme nyt yhteisesti hänen ammattilaisuraansa tukevaa ”seuraavaa steppiä”. Kevään aikana meillä on ollut pelaajan kanssa yhteisessä etsinnässä hänelle Mestiksestä tai Liigasta napakka kehityspaikka ja tämä äskettäin ilmaantunut Tampereen Ilvekseen vuokraamisen mahdollisuus tuntui selkeästi parhaalle vaihtoehdolle kaikille neljälle tapahtumaketjuun osallistuneille: pelaajalle, JYPille, Ilvekselle sekä Ruusun NHL:ään varanneelle Dallas Starsille, kuvailee JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

 

Maalivahtiosastomme ensi kaudelle on nyt valmis. Liigajoukkueen maalilla pelaavat kaudella 2017-18 Eetu Laurikainen, 24, sekä Jussi Olkinuora, 26.