​JYP taipui TPS:lle – ”Harmittaa vietävästi”

JYP palasi maajoukkuetauolta Liigan pariin tiistaina tappion merkeissä. TPS haki täydet pisteet Synergia-areenalta maalein 3-1 (1-1, 0-0, 2-0).

– Paljon hävittiin kamppailuja. Kaveri oli tullut tänne voittamaan. Me lähdettiin katsomaan miten käy. Siltä se ainakin näytti, JYPin ainokaisen laukonut Tuomas Pihlman summasi ottelun.

– Pitää vähän käydä läpi ottelua, että mitä oikein tapahtui. Pitää etsiä syitä, miksi välillä ollaan ytimessä ja miksi välillä peli hukkuu. Käytännössä joka jätkä varmasti tietää, että miten kovaa työtä voitto vaatii, Pihlman jatkoi.

Avauserä alkoi JYPin kannalta murheellisesti, kun Eric Perrin ohjasi ylivoimalla kiekon verkkoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. JYP kuitenkin kuittasi niin ikään ylivoimalla, kun Pihlmanin piiska puhui b-pisteiden välistä.

Toisessa erässä TPS oli hyvällä jalalla liikkeellä ja painoi pelin vaihdosta toiseen JYP-päätyyn. Veini Vehviläinen oli kuitenkin maalillaan vireessä ja piti Hurrikaanin pelissä mukana. Vehviläinen koppasi pelissä muhkeat 31 torjuntaa.

Päätöserässä JYP piristyi ja peli tasoittui. TPS:n voiton ratkaisi kuitenkin Julius Vähätalo, joka siirsi limpun verkkoon lähietäisyydeltä ajassa 56.32. Loppulukemat tyhjiin laukoi Ilkka Pikkarainen.

– Oli tiedossa, että hyviä pelejä on TPS pelannut, vaikka pari tappiota oli alla ennen taukoa. Voitto menee oikeaan osoitteeseen. Olen pettynyt joukkueen tekemiseen. Hävittiin kaikki perusjutut kamppailussa ja luistelussa. Veini piti meitä ottelussa mukana, päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

– Niin iso oli tasonpudotus, että pitää kysyä joukkueelta, mikä oikein meni vikaan. Harmittaa vietävästi. Jos ei onnistunut tuomaritkaan, niin ei kyllä mekään, Virtanen jatkoi.

Samoilla linjoilla oli kultakypärä Jani Tuppurainen, joka ihmetteli omiensa huolimattomuutta.

– Oli vähän huolimatonta tekemistä. Odoteltiin jotakin, mutta en tiedä mitä. Pitäisi vaan painaa vaihdosta toiseen hommia. Pitäisi luottaa työntekoon, että se palkitaan, Tuppurainen koki.

Hurrikaanikausi jatkuu ensi tiistaina niin ikään kotihallissa, kun TPS-pelin notkahdusta lähdetään korjaamaan KalPaa vastaan. Osta oma lippusi peliin TÄÄLTÄ.