JYP voitokas kotikaukalossa – “SaiPa antoi hyvän vastuksen”

JYP isännöi keskiviikko-iltana Lappeenrannan SaiPaa, joka saapui Jyväskylään viiden ottelun tappioputkessa. Joukkueet väänsivät LähiTapiolan Areenan kirkkaissa valoissa tasaväkiseen tahtiin, minkä seurauksena sarjapisteet kirjattiin lopulta JYPille maalein 4-2 (0-1, 2-1, 2-0). Voittonsa ansiosta kotijoukkue hilasi itsensä pois Liigan jumbosijalta ohi Mikkelin Jukureiden.

– Pelattiin ajoittain tosi hyvin ja vaikka välillä oli hieman huonompia hetkiä, niin taisteltiin nekin ajat hienosti. Vauhdikas ottelu ja hyvä voitto yhdessä joukkueena, JYP-hyökkääjä Brad Lambert summasi taiston tauottua.

Hurrikaanitrio Antti Kalapudas, Jerry Turkulainen & Robert Rooba keräsi tehot 2+2 (Kuva: Jiri Halttunen).

Tasaisella avauskolmanneksella JYP onnistui luomaan pirteitä hyökkäyksiä SaiPan puolustusalueelle, mutta tilanteista huolimatta viimeinen terävyys maalipaikoissa jäi vielä uupumaan. Mittelön ensimmäinen täysosuma oli vierasjoukkueen käsialaa, kun lappeenrantalaisvahvuuteen palannut Sam Lofquist pyssytti erän alkupuoliskolla kiekon ohi JYP-maalilla jatkaneen Niko Parkkisen.

– Peli oli tiukka ja SaiPa antoi meille hyvän vastuksen. Meidän piti pelata hyvä ottelu, että saatiin voitto kairattua, Lambert myönsi.

Niko Parkkinen torjui JYP-maalilla 24 lappeenrantalaislaukausta (Kuva: Jiri Halttunen).

“Täytyy pitää huoli hyvästä palautumisesta”

Kamppailun maalihanat lyötiin auki toisessa erässä, jossa nähtiin kolme osumaa. Isännät saivat jaksolle hyvän startin, kun Jerry Turkulainen tasoitti lukemat 1-1:een jo 38 pelisekunnin jälkeen. Lisää seurasi vajaat kahdeksan minuuttia myöhemmin Jani Tuppuraisen siirtäessä maalin edustalta JYPin 2-1-johtoon. Alustajina osumassa toimivat hyvän esityön tilanteessa tehneet Jarkko Immonen ja Samuel Valkeejärvi. SaiPa onnistui nousemaan erässä vielä tasoihin pelin puolivälissä syntyneellä Simo-Pekka Riikolan 2-2-maalilla.

– Pelejä on ollut paljon. Nyt täytyy pitää huoli hyvästä palautumisesta ja tarvittavista toimista, jotta pystymme antamaan jatkossakin kaikkemme joka pelissä. Olemme pelanneet hyvin ja toivottavasti pystymme jatkamaan samaan malliin, 17-vuotias hurrikaanihyökkääjä totesi.

JYP tuli kolmanteen erään väkevästi ja oli kenttätapahtumissa hallitsevampi osapuoli. SaiPa-veräjällä taiston tuoksinassa 29 koppia kerännyt Niclas Westerholm joutui huhkimaan tosissaan jyväskyläläishyökkäysten edessä. Hurrikaanipaitojen kova uurastus tuotti tulosta lopulta ajassa 49:00, jolloin Robert Rooba siirsi lähes maaliviivalta pelivälineen lappeenrantalaisverkkoon. Osuma oli JYP-hyökkääjälle kauden 20:s. 4-2-päätöslukemat tilastoitiin pelin päätöshetkillä läpiajoa hamunneelle Jarkko Immoselle, jota SaiPa-puolustaja Sam Lofquist rikkoi keskialueella maalin arvoisesti.

Robert Rooban (kultakypärä) kauden 20:s maali jäi ottelun voittomaaliksi (Kuva: Jiri Halttunen).

“Tykkään tosi paljon pelata keskellä”

Brad Lambert loukkaantui viime viikon tiistaina pelatussa TPS-ottelussa, minkä seurauksena JYP-kiekkoilija missasi neljä liigamittelöä. 

– Joukkueen kanssa en treenannut viikkoon, minkä vuoksi meni hetki päästä takaisin viisikkopelaamisen ytimeen. Ottelun kuluessa oma pelaaminen alkoi sitten kulkea paremmin ja paremmin.

Brad Lambert (oik.) kellotti SaiPa-ottelussa reilun 11 minuutin peliajan (Kuva: Jiri Halttunen).

Tutummin laitahyökkääjän tontilla nähty Lambert esiintyi nyt toistamiseen tällä kaudella keskushyökkääjän pelipaikalla.

– Tottakai pelaaminen on erilaista. Pelasin viime viikon TPS-pelissä sentterinä varmaan ensimmäistä kertaa yli vuoteen. Keskushyökkääjän tontilla pelaamisen omaksumiseen menee hetki, mutta tykkään tosi paljon pelata keskellä, JYP-hyökkääjä päätti.

JYP taistelee sarjapisteistä seuraavan kerran perjantaina, jolloin tie vie toistamiseen tämän viikon aikana Lahden Pelicansin vieraaksi.

Antti Hokkanen